Wednesday, February 21, 2007

Het bezitten van een dubbele nationaliteit is gevaarlijk geworden.

Dit heeft een dubbele loyaliteit in zich, daar het schipperen is tussen Nederland en het andere land. Het zal in meer of mindere mate voor tweestrijd zorgen. Zeker daar er afhankelijkheid bestaat voor bijvoorbeeld het vervullen van de dienstplicht in Turkije.
Een kamerlid is ook wat anders dan de gemiddelde burger. Het zijn van volksvertegenwoordiger brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. Het is opmerkelijk dat in de afgelopen jaren mevrouw Albayrak met zowel een Nederlandse als Turkse nationaliteit het voorzitterschap kon uitoefenen van de defensiecommissie van ons parlement. Het roept vragen op hoe ze communiceert met de Turkse regering, waar ze ook onderdaan van is.
Een dubbele nationaliteit van een kamerlid leidt tot hetzelfde als andere mogelijke conflicterende functies, waar we ook openheid over eisen.
De Nederlandse regering en partijen in ons parlement hebben zelf de deur opgezet voor de inmenging van andere landen, door volgens de wet kamerleden toe te staan de dubbele nationaliteit te bezitten. Beter is het dan ook niet hypocriet verontwaardigd te doen tegen de Turkse regering, maar eerst de hand in eigen boezem te steken.
Circa twee jaar na de bijeenkomst in Salon Osdorp, een bijeenkomst die de lokale pers niet was ontgaan, leek het PvdA-parlementariër Nebahat Albayrak een puik idee om naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de aan de TIHS gelieerde Sulumaniye moskee in Osdorp haar gezicht te laten zien. In aanwezigheid van ondermeer de vice-voorzitter van de BBP, Edip Özbas, hield zij tevens een toespraak. We vragen ons af op de PvdA-top op de hoogte is van dit bezoek. (bron: Mehmet Ali Topçu, Ayrim toplumu böler, Türkiye, 10 mei 2005)
We wijzen er overigens op dat de kwalificatie van de BBP als extreem-nationalistisch gangbaar is in de pers en dat niet alleen de onderzoeksgroep deze kwalificatie hanteert. In kranten als de Volkskrant, Trouw, NRC en Turkish Daily News werd de BBP in het verleden betiteld als "extreem-rechts", "ultranationalistisch" en "uiterst rechts".
Volgens een gespecialiseerd rechercheteam onderhouden een tiental gemeenteraadsleden van Turkse afkomst nauwe banden met de Turkse maffia in Nederland. Dat opmerkelijke standpunt wordt onderschreven door de Turkse criminoloog Yücel Yesilgöz. De man schreef jaren geleden, samen met criminoloog Frans Bovenkerk, 'De maffia van Turkije'. Het boek over de georganiseerde misdaad onder Turkse vlag, liet in het toen nog politiek-correcte Nederland flink wat stof opwaaien. Yesilgöz windt er ook nu geen doekjes om: "Iedereen die er mee te maken heeft, weet dat de Turkse maffia infiltreert in de Nederlandse politiek. Het zijn er meer dan tien. Ik schat zo'n 20 %. Niet alleen op gemeentelijk en provinciaal niveau. Ik sluit ook Tweede-Kamerleden niet uit." En gaat hij verder: "Van één weet ik het zeker. Van drie vermoed ik het. Ik heb het herhaaldelijk gezegd tegen de politie. Nee, ik noem geen namen. Ik heb al te veel gezegd." Daarop vraagt de journalist of hij bewijzen heeft. Yesilgöz: "Ik heb al te veel gezegd! Lees hun speeches maar. Komen ze op voor de belangen van de Turken die hier wonen of voor de belangen van het land Turkije?" De journalist: "Turkije?" Yesilgöz: "Ja! Sommigen zijn zelfs in dienst van de Turkse overheid. In het verleden zijn hierover kamervragen gesteld, maar Nederland vindt het kennelijk geen probleem. Nou, ik heb mijn werk gedaan. Dan moeten jullie het zelf maar weten!"
De imans die haat zaaien met preken over politiek geweld en discriminatie van de vrouw Nederland moeten worden uitgezet. Het gaat om een grote groep imams met de georganiseerde aanhangers, controleren hele moslimgemeenschap.
Er moet nu snel een oplossing komen voor de kwestie, vindt Tak, te beginnen met het uitoefenen van druk op landen als Turkije en Marokko, die nazaten van geëmigreerde burgers automatisch de Turkse of Marokkaanse nationaliteit geven.
'Hoe aanvaardbaar is dat? Ze willen deze burgers houden, maar er geen last van hebben. Daarmee ondermijnen die landen het principe van wederkerigheid van het recht. Het is ronduit asociaal

No comments: